Actueel

Corona-maatregelen Update

Hier kunt u het laatste nieuws volgen over de toelating tot het voortgezet onderwijs in Breda i.v.m. de corona-maatregelen.

 

01-03-2021 Tijdelijke aanmeldingsprocedure brugklas voor schooljaar 2021-2022

De richtlijnen van de overheid zijn op dit moment zo strikt dat de VO-scholen in de regio Breda hebben moeten beslissen dat wij jou en je ouders helaas niet op school kunnen ontvangen om je aanmelding in ontvangst te nemen.

 

Met de basisscholen in de regio Breda is de speciale afspraak gemaakt dat de aanmeldingen dit schooljaar via de basisscholen verlopen. Klik hier om te kijken of jouw school in de regio Breda ligt.

Ligt jouw basisschool NIET in de regio, dan stuur je zelf je aanmelding op naar de school waar jij je wilt aanmelden.

Hieronder staat voor beide situaties uitgelegd wat je moet doen!

 

Wat wordt er van je verwacht als jouw basisschool WEL in de regio Breda ligt?

 

1. Schrijf de naam van de school van jouw eerste keuze op een grote A4-envelop.

 

2. In die envelop stop je de volgende gegevens:

  • het aanmeldingsformulier van de school van eerste keuze.  Kijk goed of je ouders of verzorgers een handtekening hebben gezet!
  • het Uniform advies-formulier. Hierop staat namelijk je basisschooladvies.
  • het keuzeformulier met de namen van 4 verschillende Bredase VO-scholen. Klik hier om het keuzeformulier te downloaden.
  • een kopie van het OSO-formulier. Op dit formulier staat onder andere je Burgerservicenummer. Een kopie van het ID-bewijs is dan niet nodig.

 

3. Lever de envelop uiterlijk vrijdag 5 maart in bij jouw juf of meneer. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw envelop op de school van jouw keuze terechtkomt.

 

 

Wat wordt er van je verwacht als jouw basisschool NIET in de regio Breda ligt (niet op de lijst staat)?

 

1. Schrijf de naam en het adres van de school van jouw eerste keuze op een grote A4-envelop.


2. In die envelop stop je de volgende gegevens:

  • het aanmeldingsformulier van de school van jouw eerste keuze. Kijk goed of je ouders of verzorgers een handtekening hebben gezet!
  • het Uniform advies-formulier (indien aanwezig). Hierop staat je basisschooladvies. Kom je uit een regio waar het Uniformadvies-formulier niet wordt gebruikt, dan graag een door de basisschool ondertekend document waar het basisschooladvies op staat.
  • het keuzeformulier met de namen van 4 verschillende Bredase VO-scholen. Klik hier om het keuzeformulier te downloaden.
  • een kopie van het OSO-formulier. Op dit formulier staat onder andere je Burgerservicenummer. Een kopie van het ID-bewijs is dan niet nodig.

 

3. Stuur de gefrankeerde envelop uiterlijk vrijdag 5 maart naar de school van jouw keuze op.

              

Mocht er iets niet kloppen in de gegevens of ontbreken er enkele gegevens dan zal de administratie van de VO-school contact met je ouders/verzorgers opnemen.

 

Wat wordt er van je verwacht als je nu op een school in het buitenland zit?

Als je nu in het buitenland op school zit neem dan per mail of telefonisch contact op met de school waar jij je wilt aanmelden. Daar kunnen ze je precies vertellen wat je moet doen.

 

18-01-2021 Update Online activiteiten

De scholen van VO Breda hebben online kennismakingsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn samengebracht in een overzicht. Omdat het op dit moment onzeker is of de fysieke kennismakingsbijeenkomsten door kunnen gaan, beperken wij ons in dit schema tot de online bijeenkomsten. 

Het schema vind je hier of onder de kop ''Downloads''. 

 

VIER SCHOOLKEUZEN BIJ AANMELDING

De Bredase VO-scholen vragen dit schooljaar bij de aanmelding een vierde schoolkeuze op te geven (dit waren er drie in het verleden). Waarom meerdere scholen van voorkeur opgeven?

De afgelopen jaren is het best vaak voorgekomen, dat zich voor een of twee scholen meer leerlingen aanmeldden, dan die scholen konden plaatsen. Die scholen moeten dan loten. Dat is heel vervelend voor de leerlingen die worden uitgeloot, maar het is wel goed dat zij al vooraf nadenken op welke andere school ze ook wel willen komen. Daarom wordt gevraagd om meerdere scholen als voorkeurschool op te geven. Als een leerling wordt uitgeloot voor de eerste keuze, dan is er altijd plaats bij een van de andere opgegeven scholen. Die garantie wordt door de schoolleiders gegeven.  Zie verder: “aanmeldingsprocedure” onder de tab “foto’s en downloads”.

 

Update Open Dagen

De steeds wijzigende situatie die Corona met zich meebrengt, heeft grote gevolgen voor ons allemaal en plaatst ons iedere dag voor nieuwe uitdagingen. Zo is besloten dat ook de Open Dagen die zouden plaatsvinden in januari en februari 2021 niet doorgaan. 

 

Wat gaan we wel doen?
De overstap van groep 8 naar het voortgezet onderwijs wordt door kinderen en ouders ervaren als een grote overstap en we vinden het heel belangrijk dat zij zich, ondanks de beperkingen, hier goed op kunnen oriënteren en tot een weloverwogen schoolkeuze kunnen komen.
Helaas moeten scholen zich beperken tot online bijeenkomsten.  Belangrijk dus om deze goed in de gaten te houden. De websites van alle VO-scholen in Breda zijn snel te benaderen via deze website. Daarnaast vindt u op deze website allerhande informatie over de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.


Hiermee hopen we een bijdrage te leveren aan een goede schoolkeuze.

Met vriendelijke groet,
Schoolleiders VO Breda

Informatie animaties

De grote overstap

Zit jij in groep 8 en ga jij binnenkort naar de middelbare school? Bekijk dan deze animatie! We bespreken de verschillende niveaus en we laten zien wat je er later mee kunt doen door middel van een handig schema!

Een dag in het leven van

Ben je benieuwd hoe een schooldag op de middelbare school er voor jou uitziet? In deze animatie laten we je zien wat je kunt verwachten. Het zal anders zijn dan op de basisschool, maar hier raak je snel aan gewend!

AgendaData overzicht

OverstapTijdlijn

De school voor primair onderwijs stelt een schooladvies samen voor de combinatie van het diplomaperspectief (enkelvoudig) en een plaatsadvies. (mag een dubbel advies zijn)
1

Samenstellen advies

Het schooladvies wordt besproken met de ouders, die het overstapdossier vervolgens voor gezien ondertekenen
2

Oudergesprekken

De leerlingen en hun ouders nemen kennis van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de diverse opleidingen binnen de scholen voor vo.
3

Het oriƫnteren

De aanmelding van een leerling op een van de scholen kent een aantal spelregels.
4

Het aanmelden

De vo-school neemt de aanmelding in behandeling.
5

Behandeling aanmelding

De vo-school neemt een besluit over de aanmelding en communiceert over het genomen besluit.
6

Het besluiten

De leerling bereidt zich voor op zijn/haar eerste leerjaar in het vo.
7

Voorbereiden

ScholenoverzichtKlik op de school voor de website

OverzichtKaart
VMBO
HAVO
VWO

AanmeldenKlik op de school voor de aanmeldprocedure