Actueel

Corona-maatregelen Update

Hier kunt u het laatste nieuws volgen over de voorlichtingen/open dagen i.v.m. de corona-maatregelen.

 

18-01-2021 Update Online activiteiten

De scholen van VO Breda hebben online kennismakingsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn samengebracht in een overzicht. Omdat het op dit moment onzeker is of de fysieke kennismakingsbijeenkomsten door kunnen gaan, beperken wij ons in dit schema tot de online bijeenkomsten. 

Het schema vind je hier of onder de kop ''Downloads''. 

 

Update Open Dagen

De steeds wijzigende situatie die Corona met zich meebrengt, heeft grote gevolgen voor ons allemaal en plaatst ons iedere dag voor nieuwe uitdagingen. Ver vooruit kijken is lastig. Toch gaan we er van uit dat we de aankomende winterperiode nog met allerlei beperkingen te maken krijgen. Dit is er de reden van dat de schoolleiders van alle VO-scholen in Breda hebben gemeend nu een aantal gezamenlijke besluiten te moeten nemen en deze niet verder vooruit te schuiven. In deze brief stellen we u hiervan op de hoogte.
Eerder hebben we u laten weten dat de centrale voorlichting die gepland stond op 10 en 11 november 2020 niet doorgaat. Onlangs is besloten dat ook de Open Dagen die zouden plaatsvinden in januari en februari 2021 niet doorgaan. 

 

Wat gaan we wel doen?
De overstap van groep 8 naar het voortgezet onderwijs wordt door kinderen en ouders ervaren als een grote overstap en we vinden het heel belangrijk dat zij zich, ondanks de beperkingen, hier goed op kunnen oriënteren en tot een weloverwogen schoolkeuze kunnen komen. En daarom:
• breiden alle scholen hun online-aanbod uit;
• organiseren alle scholen in de periode van november 2020 tot en met februari 2021 allerlei kleinschalige activiteiten waarbij steeds rekening gehouden wordt met de veiligheidsrichtlijnen die op dat moment gelden.


Scholen publiceren alle activiteiten op hun website. Belangrijk dus om deze goed in de gaten te houden. De websites van alle VO-scholen in Breda zijn snel te benaderen via deze website. Daarnaast vindt u op deze website allerhande informatie over de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.


Hiermee hopen we een bijdrage te leveren aan een goede schoolkeuze.

Met vriendelijke groet,
Schoolleiders VO Breda

Informatie animaties

De grote overstap

Zit jij in groep 8 en ga jij binnenkort naar de middelbare school? Bekijk dan deze animatie! We bespreken de verschillende niveaus en we laten zien wat je er later mee kunt doen door middel van een handig schema!

Een dag in het leven van

Ben je benieuwd hoe een schooldag op de middelbare school er voor jou uitziet? In deze animatie laten we je zien wat je kunt verwachten. Het zal anders zijn dan op de basisschool, maar hier raak je snel aan gewend!

AgendaData overzicht

OverstapTijdlijn

De school voor primair onderwijs stelt een schooladvies samen voor de combinatie van het diplomaperspectief (enkelvoudig) en een plaatsadvies. (mag een dubbel advies zijn)
1

Samenstellen advies

Het schooladvies wordt besproken met de ouders, die het overstapdossier vervolgens voor gezien ondertekenen
2

Oudergesprekken

De leerlingen en hun ouders nemen kennis van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de diverse opleidingen binnen de scholen voor vo.
3

Het oriƫnteren

De aanmelding van een leerling op een van de scholen kent een aantal spelregels.
4

Het aanmelden

De vo-school neemt de aanmelding in behandeling.
5

Behandeling aanmelding

De vo-school neemt een besluit over de aanmelding en communiceert over het genomen besluit.
6

Het besluiten

De leerling bereidt zich voor op zijn/haar eerste leerjaar in het vo.
7

Voorbereiden

ScholenoverzichtKlik op de school voor de website

OverzichtKaart
VMBO
HAVO
VWO

AanmeldenKlik op de school voor de aanmeldprocedure